Bli vår nya ombudsman

Västerås Arbetarekommun har ca 1000 medlemmar och drygt 70 förtroendevalda som representerar vårt parti. Västerås är Sveriges sjunde största kommun. I senaste valet höll socialdemokraterna ställningarna och fortsätter styra kommunen, denna gång tillsammans med Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna.

Nu söker vi dig som är redo att ta Västerås Arbetarekommun in i framtiden. Som ombudsman blir du en central och viktig del i arbetet med att skapa morgondagens folkrörelse.

Som ombudsman organiserar och utvecklar du våra aktiviteter, såväl vår utåtriktade verksamhet, som våra interna utbildningar och mötesaktiviteter. Du har även en mycket viktig roll i att utveckla och strukturera vår interna organisation tillsammans med Arbetarekommunens styrelse.

Dina huvudsakliga arbetsområden är att utveckla och stötta Arbetarekommunen och arbetarekommunens föreningar gällande såväl organisation, långsiktig strategisk planering som aktiviteter. Du har även en viktig roll i att stötta föreningar och arbetarekommunen med medlemsvärvning och medlemsvård. Du förbereder och deltar på våra styrelsemöten, representantskap och vissa utbildningar och utåtriktade aktiviteter.

I rollen som ombudsman måste du klara av att arbeta väldigt självständigt och effektivt även i stressade situationer eftersom du i nuläget är den enda tjänstepersonen inom Västerås arbetarekommun.  Du kommer att arbeta tillsammans med våra grundorganisationer, förtroendevalda och vår styrelse samt i viss mån även våra politiska sekreterare och personal i partidistriktet. Du har tillsammans med kassören budgetansvar.

Vi tror att du som söker tjänsten har tidigare erfarenhet av arbete inom politisk verksamhet eller folk- och arbetarrörelsen, antingen som anställd eller som förtroendevald. Du har ett stort politiskt intresse och en god analytisk förmåga. Andra viktiga egenskaper är att kunna entusiasmera, ha ett genuint intresse för folkrörelsen och förmåga att kunna bygga bra relationer med föreningarna inom Västerås Arbetarekommun.

Arbetsvillkoren är reglerade i kollektivavtal och tjänsten är en heltidstjänst. Vi tillämpar individuell lönesättning. Då arbetstiden är oreglerad kommer det att ställas stora krav på din förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Du måste även ha möjlighet att arbeta oregelbundna och obekväma tider eftersom mycket arbete är förlagt till helger och kvällar. Provanställning om sex månader kan förekomma.

Arbetet förutsätter att du behärskar svenska språket och har god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift. God förmåga och erfarenhet av att arbeta med sociala medier samt med bildredigering är en fördel.
B-körkort och tillgång till bil är en förutsättning för att kunna arbeta som ombudsman i Västerås.

Det är för oss en självklarhet att du delar, och lever efter socialdemokratiska värderingar. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Ansökan sker skriftligen via mail till vasteras@socialdemokraterna.se, referenser ska kunna ges vid fråga.

Sista ansökningsdag 31 januari 2020.

facebook Twitter Email