Magnus Johansson ställer inte upp för omval som ordförande

Magnus Johansson, ordförande för Socialdemokraterna i Västerås.

Magnus Johansson aviserar idag att han inte avser att ställa upp för omval till posten som Socialdemokraternas ordförande i Västerås. Magnus har lett den socialdemokratiska arbetarekommunen i fyra år och väljer att ge detta besked nu då han vill ge en ny ordförande möjlighet att forma organisation och politik inför kommande val.

– Det här är inte ett beslut jag fattat lättvindigt, jag har funderat på detta i över ett år. Det har varit otroligt roliga och lärorika år men också slitsamt. Självklart är det lite vemodigt att lämna det finaste uppdrag man kan tänka sig att ha men jag behöver prioritera min tid, säger Magnus Johansson.

– Jag kommer att behålla mina viktiga uppdrag inom kommunpolitiken där jag nu fokuserar min kraft. Bland annat som fullmäktigeledamot och ordförande för nämnden för personer med funktionsnedsättning.

– Uppdraget som arbetarekommunens ordförande är otroligt tidskrävande med många kvällsmöten och samtal sent på kvällar och helger. Det tar just nu helt enkelt för mycket tid från de personer jag vill spendera mest tid med, min hustru och vårt barn.

– Jag kommer att sitta kvar tills årsmötet i mars nästa år för att ge valberedningen några månader på sig att ta fram en bra kandidat till posten, sen är det upp till vårt representantskap att besluta vem som väljs. Fram till dess kommer jag att fortsätta arbeta med uppdraget fullt ut.

– Oavsett vem partiet väljer blir vill jag redan nu säga att jag kommer att vara ett stöd fullt ut till den person som väljs till ny ordförande för socialdemokraterna, avslutar Magnus Johansson avgående ordförande för socialdemokraterna i Västerås.

För mer information kontakta:

Magnus Johansson, avgående ordförande för socialdemokraterna i Västerås, 076-863 46 78

facebook Twitter Email