Historisk händelse i Västerås

Vi står inför en historisk händelse i Västerås. Det ska för första gången hållas en lokal folkomröstning i vår kommun. Valdagen är satt till den 21 mars och frågeställningen som vi ska ta ställning till är:

Vill du att Västerås stad avvecklar verksamheten som bedrivs i flygplatsbolaget?

Den socialdemokratiska kommunfullmäktigegruppen har tagit ställning i frågan och har i fullmäktige röstat för en avveckling. Fullmäktigegruppen har också fått ansvar för att bedriva kampanj för den linjen i folkomröstningen.

Nu är det upp till västeråsarna att säga vad de tycker. Gör det du med och ta med dig dina röstberättigade nära och kära! Det är viktigt att deltagandet i omröstningen blir stort så att utfallet blir tydligt.

Precis som i ett vanligt val kommer ni att få hem röstkort, på det står det var man ska rösta om man vill rösta på valdagen. Ni kommer också kunna förtidsrösta från och med den 6 mars. Förutom i Stadshuset, kan det göras på Växhuset, i Råby Centrum, på Tillbergaskolan, Önstaskolan, Viksängsskolan, Irstaskolan och Persboskolan i Skultuna. Själva röstsedeln får du i vallokalen.

Via den här länken kan du läsa mer om folkomröstningen.

Ur en demokratisk synvinkel är det här en stor och viktig händelse. Vi som parti välkomnar att västeråsarna får göra sina röster hörda och hoppas på ett högt valdeltagande. Vår uppmaning till alla medlemmar i Västerås Arbetarekommun är därför att ta ställning i frågan och gå och rösta!

Efter folkomröstningen fortsätter vi tillsammans att jobba för ett tryggt Västerås som håller ihop!

facebook Twitter Email