Socialdemokraterna i Västerås söker två personer till vårt valvinnarteam!

Socialdemokraterna i Västerås kommer att driva en utåtriktad valrörelse som sätter samtalet med västeråsarna i centrum. Det innebär att de som jobbar med oss är med och leder kampanjaktiviteter såsom dörrknackningar och telefonringningar liksom förberedande insatser för att samla medlemmar vid kampanj. Under valrörelsen kommer större evenemang planeras och genomföras och även där är man en aktiv del. Man jobbar nära ett engagerat team som består av Socialdemokraterna i Västerås ombudsman, politiska sekreterare, förtroendevalda och medlemmar liksom Socialdemokraterna i Västmanlands expedition.

Tjänsterna är visstidsanställningar på heltid som sträcker sig fram till 30 september 2022:

 • Valombudsman
  En tjänst är som valombudsman hos Socialdemokraterna i Västerås (mars-september) där du är en drivande del i vår utåtriktade valrörelse. Du leder kampanjaktiviteter, organiserar medlemmar och deltar själv i viktiga väljarsamtal
 • Politisk sekreterare & valombudsman
  En tjänst är ett kombinerat vikariat som politisk sekreterare i Västerås stad (februari-maj) och valombudsman hos Socialdemokraterna i Västerås (juni-september). Du stöttar de socialdemokratiskt förtroendevalda i kommunen, arbetar direkt tillsammans med kommunstyrelsens ordförande samt är en drivande del i vår utåtriktade valrörelse tillsammans med övriga ombudsmän.


Vi söker dig som:

 • Delar arbetarrörelsens värderingar
 • Kan leda kampanjinsatser och övriga aktiviteter under valrörelsen
 • Har förmåga att peppa, stötta och motivera förtroendevalda och medlemmar
 • Kan formulera dig väl i tal och skrift
 • Har B-körkort och gärna egen bil som kan användas i tjänsten
 • Gärna har erfarenhet av politiskt arbete i kommunal förvaltning, i partiorganisationen eller i närstående organisationer


Anställningsvillkor (för valombudsmannatjänsterna) enligt kollektivavtal mellan Fremia och Handelsanställdas förbund.

Skicka ansökan med tillhörande CV till vasteras@socialdemokraterna.se
Vi genomför löpande urval så sök snarast men senast 26 januari!

Frågor om tjänsterna ställs till:

Anna Nikula, ordförande för Socialdemokraterna i Västerås,  anna.nikula@socialdemokraterna.se, 070-676 17 22, Staffan Jansson, kommunstyrelsens ordförande, staffan.jansson@vasteras.se, 021-393231

facebook Twitter Email