Staffan Jansson toppar
Socialdemokraternas lista inför valet

Staffan Jansson valdes under måndagskvällen till kommunstyrelseordförandekandidat för Socialdemokraterna i Västerås inför höstens val. Vilka andra som kandiderar till kommunfullmäktige bestämmer Socialdemokraterna i början av mars.

– Jag är både glad och rörd över det stora förtroende som visats mig, det är en ära att få representera mitt parti. I april kommer vi Socialdemokrater i Västerås att anta nya politiska riktlinjer för kommande mandatperiod och jag ser fram emot att tillsammans med resten av vårt lag driva utvecklingen av Västerås framåt, säger Staffan Jansson, nyvald kandidat till posten som kommunstyrelsens ordförande i Västerås.

Staffan Jansson har lång erfarenhet som kommunalråd för Socialdemokraterna i Västerås och valdes till kommunstyrelsens ordförande hösten 2020 då han efterträdde Anders Teljebäck.

Socialdemokraterna i Västerås valberedning jobbar just nu med att forma ett förslag till valsedel av de närmare 80 socialdemokrater som nominerats till kommunfullmäktige. Beslut om hela listan fattas i början av mars.

– Jag är glad över att så många partimedlemmar vill kandidera för ett tryggare Västerås med en likvärdig skola, med ökad kvalitet i äldreomsorgen och där vi ställer om till ett hållbart och klimatsmart samhälle. Att Staffan Jansson är vald till kommunstyrelseordförandekandidat och vår lagledare är ett riktigt bra beslut att starta valåret med, säger Anna Nikula, ordförande för Socialdemokraterna i Västerås.

För mer information kontakta:
Staffan Jansson
070-465 32 31

Anna Nikula
070-676 17 22
anna.nikula@socialdemokraterna.se

facebook Twitter Email