Nämndutbildning med fokus på Fastighetsnämnden, Miljö- och konsumentnämnden, Vafab och Mälarhamnar

Höstens val närmar sig med stormsteg. Vi socialdemokrater har stora förhoppningar om att efter valet få fortsatt förtroende att leda Västerås framåt!

Våra förtroendevalda har lagt ner stort ansvar och engagemang under innevarande mandatperiod och beslut har fattats i många olika ärenden i Västerås nämnder och bolagsstyrelser. Vilka personer som under nästa mandatperiod får förtroendet att föra den Socialdemokratiska talan är ännu inte klart men vi vill ge Er det absolut bästa utgångsläget.

Därför kommer nämndsutbildningar att arrangeras under april månad. Syftet med utbildningarna är att alla som är intresserade av att sitta i en nämnd eller bolagsstyrelse ska få kännedom och kunskap om vilka stora frågor som varit aktuella i respektive nämnd/bolag. Hur har vi Socialdemokrater ställt oss i dessa frågor? Vad ser vi och driver för frågor framåt i nämnden/bolaget? Vi vill på detta sett se till att överlämning mellan mandatperioderna för de förtroendevalda blir så bra som möjligt kunskapsmässigt.

Utbildningarna kommer att hållas i Kommunfullmäktigesalen i Stadshuset kl 17.30 – 19.30.

Från kl 17.10 serveras kaffe och en matigare smörgås utanför i foajén.

Datumen och nämnderna/bolagen som kommer beröras är:

  • 5 april: Kommunstyrelsen, Mimer, Överförmyndarnämnden och Skultuna Kommundelsnämnd
  • 19 april: Byggnadsnämnden, Äldrenämnden, Kulturnämnden, Nämnden för personer med funktionsnedsättning samt Flygplatsen
  • 20 april: Individ- och familjenämnden, Förskolenämnden, Tekniska nämnden samt Räddningstjänsten
  • 27 april: Fastighetsnämnden, Miljö- och konsumentnämnden, Vafab och Mälarhamnar
  • 28 april: Grundskolenämnden, Nämnden för idrott, fritid och förebyggande, Mälarenergi samt Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Utbildningstillfällena är öppna för alla våra medlemmar som är intresserade av dessa frågor och man får anmäla sig till så många träffar man vill. Anmälan sker till jenny.hodefors@vasteras.se senast tre dagar innan respektive träff. Ange eventuell specialkost i samband med anmälan.

Datum

apr 27 2022
Expired!

Tid

17:30 - 19:30
Kategori

Kalender

Månadsvis Veckovis Dagligen Lista Grid Tile
februari 2023
Inget evenemang hittades!

Lämna ett svar

facebook Twitter Email