Nominering till nämnder och styrelser

Nu är det dags att anmäla sitt intresse för nämnd- och styrelseuppdrag i kommunpolitiken kommande mandatperiod. Senast den 30 april behöver din intresseanmälan ha kommit in och i oktober utses vilka som ska finnas i de olika nämnderna och styrelserna. På den här länken kan du läsa mer om vilka nämnder och styrelser som finns i Västerås stad  och anmäla ditt intresse!

Utbildningsträffar för dig som är intresserad av uppdrag

I april finns fem riktigt bra utbildningstillfällen för dig som är intresserad av uppdrag kommande mandatperiod eller vill veta mer om vilken politik Socialdemokraterna driver i de olika nämnderna. Syftet med utbildningarna är att alla som är intresserade av att sitta i en nämnd eller bolagsstyrelse ska få kännedom och kunskap om vilka stora frågor som varit aktuella i respektive nämnd/bolag. Hur har vi Socialdemokrater ställt oss i dessa frågor? Vad ser vi och driver för frågor framåt i nämnden/bolaget? Vi vill på detta sett se till att överlämning mellan mandatperioderna för de förtroendevalda blir så bra som möjligt kunskapsmässigt.

Utbildningarna kommer att hållas i Kommunfullmäktigesalen i Stadshuset kl 17.30 – 19.30. Från kl 17.10 serveras kaffe och en matigare smörgås utanför i foajén.

Datumen och nämnderna/bolagen som kommer beröras är:
  • 5 april: Kommunstyrelsen, Mimer, Överförmyndarnämnden och Skultuna Kommundelsnämnd
  • 19 april: Byggnadsnämnden, Äldrenämnden, Kulturnämnden, Nämnden för personer med funktionsnedsättning samt Flygplatsen
  • 20 april: Individ- och familjenämnden, Förskolenämnden, Tekniska nämnden samt Räddningstjänsten
  • 27 april: Fastighetsnämnden, Miljö- och konsumentnämnden, Vafab och Mälarhamnar
  • 28 april: Grundskolenämnden, Nämnden för idrott, fritid och förebyggande, Mälarenergi samt Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Utbildningstillfällena är öppna för alla våra medlemmar som är intresserade av dessa frågor och man får anmäla sig till så många träffar man vill. Anmälan sker till jenny.hodefors@vasteras.se  senast tre dagar innan respektive träff. Ange vilket eller vilka datum du tänker gå samt eventuell specialkost i samband med anmälan.

Datum

apr 30 2022
Expired!

Tid

All Day

Kalender

Månadsvis Veckovis Dagligen Lista Grid Tile
februari 2023
Inget evenemang hittades!

Lämna ett svar

facebook Twitter Email