Sök jobb som politisk sekreterare i Västerås

Socialdemokraterna i Västerås söker nu två politiska sekreterare som vill bli viktiga kuggar i det nya spännande socialdemokratiska lag som ska stärka partiets ställning i Västerås ytterligare.

Som politisk sekreterare är du en central del av det löpande politiska ledningsarbetet. Du jobbar nära den socialdemokratiska kommunfullmäktigegruppen i allmänhet och de socialdemokratiska kommunalråden i synnerhet.En betydande del av arbetet utgörs av kontakter med Västerås stads tjänstemän och verksamheter.

Dessutom är du en viktig brygga gentemot partiorganisationen. För att få ihop helheten på ett bra sätt behöver du ha god social kompetens och vara samarbetsinriktad. Som politisk sekreterare har du både arbetsuppgifter som kan planeras med god framförhållning och arbetsuppgifter med kort tidshorisont som kräver att du är flexibel och kan prestera under tidspress. Tempot är i perioder högt och i din funktion krävs det att du kan sortera och prioritera.

Till den ena tjänsten söker vi en kommunikativt stark person som kan och vill bidra till att lyfta vår opinionsbildning i traditionella och digitala medier ytterligare. Du har en god analytisk förmåga och en god förståelse för det politiska hantverket. Du producerar obehindrat innehåll, till exempel text och rörlig bild, till traditionella och digitala kanaler och du har erfarenhet av pressarbete. Eftersom du kommer fungera som kommunikativt bollplank till partiets förtroendevalda är det viktigt att du är lyhörd och coachande samt kan framföra kritik på ett konstruktivt sätt. Att utifrån omvärldsbevakning och analys ta egna initiativ till opinionsbildning är en viktig del av rollen.

Till den andra tjänsten söker vi en person med gott ordningssinne och en rejäl portion ansvarskännande. Du är en prestigelös ordning och reda-person som har förmågan att hålla ordning på flera olika parallella processer samtidigt. Inte minst partiets egna interna processer. Denna roll kommer att fungera som en huvudsekreterare inom det politiska ledarskapet och ansvara för politiska skrivningar till kommunstyrelsen. Du kommer svara för interpellationer, stödskrivare och administrativt sammanhållande för  socialdemokratiska förtroendevalda inom Västerås Stad.

Tidigare erfarenhet från arbete i politisk miljö och med styrning av politiska processer är meriterande men inget krav. Det gäller båda tjänsterna.

Om tjänsterna

Båda tjänsterna är tidsbegränsade heltidstjänster på fyra år avseende mandatperioden 2022-2026. Därefter finns chans till förlängning. Kvälls- och helgarbete förekommer men i huvudsak utför du ditt arbete på dagtid. Placering för tjänsterna är i Västerås stadshus. Tillträde sker under hösten enligt överenskommelse. Enligt kommunallagen har du rätt till tjänstledighet från annan anställning för arbete som politisk sekreterare. Villkoren följer Västerås stads regler för politiska sekreterare. Självklart delar du socialdemokratins värderingar.

Ansök nu!

Närmare upplysningar om tjänsterna lämnas av Staffan Jansson (S), gruppledare för socialdemokraterna i Västerås, på 070 465 3231 eller staffan.jansson@vasteras.se, dit du även mejlar din ansökan innehållande CV och personligt brev omgående. Vi tillämpar löpande rekrytering. Sista ansökningsdatum är den 10 oktober.

Datum

sep 19 2022 - okt 10 2022
Expired!

Tid

08:00 - 23:55
Kategori

Kalender

Månadsvis Veckovis Dagligen Lista Grid Tile
februari 2023
Inget evenemang hittades!

Lämna ett svar

facebook Twitter Email